ARAŠIDOVO MASLO
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Marjana Marodi
Vrsta jedi: prigrizek
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: čisto lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 500 g arašidovega masla
- 2 zvrhani žlici medu
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 2937 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 559 |
Priprava arašidovega masla
Slane, pražene arašide presipamo v rezalnik in jih pričnemo sekljati. Najprej se bo naredila peskasta zmes, podobna mletim orehom in takrat dodamo med.
Sekljamo, miksamo naprej, brez prestanka in kaj hitro začnejo arašidi izločati lastno maslo. Zmes se spremeni v čudoovito gladko teksturo, ki naenkart dobi ime: arašidovo maslo.
Če imamo radi gladko arašidovo maslo, je postopek končan in preostane nam še samo, da napolnimo kozarce.
Chefov nasvet:
Če imamo rajši grobo maslo, na začetku odvzamemo 2 pesti arašidov, jih na grobo zdrobimo ter jih na koncu umešamo v gladko maslo.
Kozarce masla hranimo v hladilniku.