Moja kuhinja:

ARAŠIDOVO MASLO



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: prigrizek

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: čisto lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 500 g arašidovega masla
  • 2 zvrhani žlici medu

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2937

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 559

Priprava arašidovega masla

Slane, pražene arašide presipamo v rezalnik in jih pričnemo sekljati. Najprej se bo naredila peskasta zmes, podobna mletim orehom in takrat dodamo med.
Sekljamo, miksamo naprej, brez prestanka in kaj hitro začnejo arašidi izločati lastno maslo. Zmes se spremeni v čudoovito gladko teksturo, ki naenkart dobi ime: arašidovo maslo.
Če imamo radi gladko arašidovo maslo, je postopek končan in preostane nam še samo, da napolnimo kozarce.

Chefov nasvet:

Če imamo rajši grobo maslo, na začetku odvzamemo 2 pesti arašidov, jih na grobo zdrobimo ter jih na koncu umešamo v gladko maslo.

Kozarce masla hranimo v hladilniku.

arašidi , maslo , arašidovo maslo




Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev