BRUSCHETTA S TUNO, MOZZARELO IN KONOPLJINIM OLJEM
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: marjeta šlenc
Vrsta jedi: prigrizek
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 strok česna
- 1 ščepec soli in popra
- 1 čajna žlica bazilike
- 2 kosa kruha
- 2 jedilna žlica konopljinega olja
- 4 rezine mozzarele
- 1 zrel mesnat paradižnik
- 1 mala konzerva tunine
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 2173 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 604 |
Navodila za pripravo
Paradižnik, baziliko in česen drobno narežemo, polijemo z konopljinim oljem, ter dodamo sol in poper in pustimo malo stati, da se okusi prepojijo.
Po kruhu razporedimo tunino iz konzerve, ki ji prej odcedimo olje. Preko tunine položimo rezine sira. Kruhke pečemo na 190 stopinj celzija približno 10 minut, da se sir in kruh lepo zapeče. Na vroče kruhke naložimo še namaz iz paradižnika in česna, ter še vroče postrežemo.