budelj
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Tatjana Škulj
Vrsta jedi: prigrizek
Čas priprave: katerikoli
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 sol
- 9 kos jajc
- 1 poper
- 20 dag čebule
- 2 dcl kisle smetane
- 30 dag prekajenega mesa
- 70 dag belega kruha
- 2 jedilna žlica drobnjaka
- 1 ovoj za salame
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 11961 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 1038 |
Navodila za pripravo
Na kocke narežemo kruh in prekajeno meso.Prepražimo čebulo.Jajca stepemo in polijemo na kruhove in mesene kockice.Dodamo prepraženo čebulo, malo soli, poper, na drobno nasekljan drobnjak in kislo smetano( smetano lahko tudi spustimo).Nadevamo v črevo ( približno na 3/4- pazimo, da ne nadevamo pretrdo, ker masa med kuhanjem naraste.)
Kuhamo v vodi, ki rahlo vre pribl. 45 minut.Ohladimo in narežemo.