ČATNI IZ GROZDJA IN BANAN
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Liudmila Sikoshek
Vrsta jedi: prigrizek
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 15 dag rjavega sladkorja
- 75 dag belega grozdja brez koščic
- 50 dag banan
- 125 ml sadnega kisa
- 1 kos za slivo velik ingver
- 2 kos vrečki žafranovih nitk
- 1 ščepec poper
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 2837 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 632 |
Navodila za pripravo
1. Grozdne jagode operem. Banane olupim, narežem na kolesca. Ingver olupim, strgam na strgalu.
2. Vse sestavine dam v primerno velik lonec, dodam sladkor, kis, sol, poper po okusu, stresem žafran. Zavrem. Kuham ob stalnem mešanju 15 munit.
3.Čatni zdevam v pripravljene kozarčke, takoj zaprem.
Če želite shraniti čatni za dlje časa, ga morate pasterizirat 30 minut pri 80?Celjzija.
Pasteriziran se obdrži v hladilniku 1 leto, drugače pa 3 mesece. Iz teh sestavin dobite približno 1 liter čatnija.