Čebulni mafini s tunino kapco
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: špela debevc
Vrsta jedi: prigrizek
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- - sol
- 300 g bele moke
- 2 jajci
- 4 dcl mleka
- 2 jedilna žlica olja
- 1 čajna žlica pecilnega praška
- 1 čajna žlica soda bikarbone
- 1 sirni namaz
- 2 topljena sira
- 2 čajna žlica čebule v prahu
- 3 velike čebule
- 2 jedilna žlica drobnjaka ( svežega ali suhega )
- 1 jedilna žlica peteršilja ( svežega ali suhega )
- 200 g mozzarelle
- 1 konzerva tune
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2981 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 857 |
Navodila za pripravo
Čebulo sesekljamo in jo popražimo na olju. Solimo in ohladimo. V prvi posodi zmešamo moko, sol, pecilni prašek,čebulo v prahu, drobnjak, peteršilj in soda bikarbono. V drugi posodi stepemo jajci, dodamo olje in mleko. Zmešamo ter primešamo še na koščke narezan topljeni sir, mozzarelo ( prihranimo jo še nekaj za tunino kremo ) ter čebulo. Sestavine iz druge posode primešamo sestavinam v prvi posodi in dobro premešamo. napolnimo modelčke ter pečemo 25 min pri ogreti pečici na 180°C. Za tunino kremo zmešamo v mikserju tuno, drobnjak, mozzarelo in kremni sirni namaz. Zmešamo v gladko kremo, napolnimo dekorirno vrečko ter okrasimo pečene in ohlajene mafine.
DOBER TEK!