Cesarski šmoren (praženec)
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Marko Jerič
Vrsta jedi: prigrizek
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 3 jajca
- marmelada
- 50 g sladkorja
- 200 g moke
- 2 dcl mleka
- sladkor v prahu ( za posip)
- ščepec soli
- 50 g brusnic
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 5757 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 616 |
Navodila za pripravo
Iz jajc ločimo beljake in rumenjake. Rumenjake, sladkor, mleko in moko zmešamo. Iz beljakov in ščepca soli stepemo sneg, ki ga nato narahlo vmešamo v maso, zraven stesemo še brusnice. Maso vlijemo v ponev in jo počasi pečemo, razkosamo in zmešamo. Postrežemo toplo z žlico marmelade in sladkorjem v prahu. Pa dober tek ;-)