Moja kuhinja:

Česnove palačinke z biftkom in margarino



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: prigrizek

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 jajce
  • 80 g moke
  • 180 ml mleka
  • 2 žlici česnovega olja
  • ščepec soli in popra- ni nujen
  • 60 g tatarskega biftka
  • 4 žlice margarine
  • malce majarona za okras

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2408

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 767

Navodila za pripravo

Več mojih receptov najdete na www.ljubeznipolnaskleda.si

V posodo stremo jajce, dodamo moko, mleko, sol, poper in česnovo olje. Vse to dobro zmiksamo, da ne nastanejo grudice. Ker smo olje dodali v maso, nam ga ni potrebno dodajati na ponev preden nanjo zlijemo maso za palačinke. Prav tako bo česnovo olje dodalo palačinki prav posebno aromo.
V manjšo ponev zlijemo 1 srednjo veliko zajemalko mase. Na eni strani jo pečemo na temperaturi 8/9 toliko časa da zmes ne zgleda več tekoča in se ne sveti več temveč postane motna oziroma pečena. Nato jo obrnemo za par sekund, toliko da se ji na drugi strani naredi kakšna zapečena pikica. Takšne odstranimo na krožnik ter jih sproti pokrivamo z drugim krožnikom obrnjenim naokrog, da bodo ostale tople. Tako jih pokrijte tudi če vam kakšna ostane in ne želite da bi se vam posušile in postale ob krajeh trde.Postopek ponavljajte toliko časa da vam zmanjka zmesi.

Pečene palačinke premažemo najprej z margarino nato pa z domače narejenim biftkom. Palačinko zvijemo in po želji popečemo na pečici.

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev