Moja kuhinja:

Goveji jezik s polento



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: prigrizek

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1/2 kg polente
  • 1 kos govejega jezika
  • 2 lovorjeva lista
  • 5 zrn brinovih jagod
  • 15 zrn popra
  • jušna zelenjava
  • voda po potrebi
  • vejice rožmarina
  • 2 jedilna žlica parmezana

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 7040

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 479

Navodila za pripravo

Goveji jezik operemo, natremo s soljo in poprom ter naj počiva tri do štiri ure. Potem ga damo v hladno vodo, tako da je voda čez jezik. Dodamo lovor, zrna popra in brina ter jušno zelenjavo. Jezik kuhamo od 1ure in pol do 2. Odvisno od velikosti. Kuhan jezik vzamemo iz posode in ga ohladimo, še toplega olupimo. Jezik postavimo v hladilnik, da se ohladi. Najbolje je jezik skuhati dan prej. Ohlajen jezik narežemo na tanke rezine. Polento skuhamo po receptu na embalaži. V še vročo polento vmešamo oljčno olje in parmezan ter premešamo. Nadevamo jo na pomaščen pekač dva do tri cm na debelo in poravnamo. Ohlajeno narežemo na kose 4x4 cm damo rezino jezika in oboje okrasimo z vejico rožmarina.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev