Goveji jezik s polento
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Dagmar Čehovin
Vrsta jedi: prigrizek
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1/2 kg polente
- 1 kos govejega jezika
- 2 lovorjeva lista
- 5 zrn brinovih jagod
- 15 zrn popra
- jušna zelenjava
- voda po potrebi
- vejice rožmarina
- 2 jedilna žlica parmezana
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 7525 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 562 |
Navodila za pripravo
Goveji jezik operemo, natremo s soljo in poprom ter naj počiva tri do štiri ure. Potem ga damo v hladno vodo, tako da je voda čez jezik. Dodamo lovor, zrna popra in brina ter jušno zelenjavo. Jezik kuhamo od 1ure in pol do 2. Odvisno od velikosti. Kuhan jezik vzamemo iz posode in ga ohladimo, še toplega olupimo. Jezik postavimo v hladilnik, da se ohladi. Najbolje je jezik skuhati dan prej. Ohlajen jezik narežemo na tanke rezine. Polento skuhamo po receptu na embalaži. V še vročo polento vmešamo oljčno olje in parmezan ter premešamo. Nadevamo jo na pomaščen pekač dva do tri cm na debelo in poravnamo. Ohlajeno narežemo na kose 4x4 cm damo rezino jezika in oboje okrasimo z vejico rožmarina.