Moja kuhinja:

Grisini palčke



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: prigrizek

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 3 jedilna žlica olivno olje
  • - makova semena
  • 2 jedilna žlica sol
  • - sezamova semena
  • 275 ml voda
  • 500 g moka
  • 1 kos zavitek suhega kvasa
  • - groba morsak sol
  • - zelišča

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 5379

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 561

Navodila za pripravo

Moko stresemo v posodo in na sredini naredimo jamico v katero zlijemo toplo vodo in vanjo nadrobimo kvas. Pustimo 20 minut da vzhaja nato pa dodamo še sol, olivno olje in dobro premesimo. Testo pustimo vzhajati 45 minut. Nato ga razvaljamo na debelo in narežemo trakove. Trakove potrsemo z grobo soljo, sezamom ali makom ter raznimi zelišči po okusu. Pečemo 15 minut na 200 stopinjah da dobimo hrustljave grisini palčke.

Isto recepturo lahko uporabite za več različnih grisinov v eni peki. Zavite dobite tako da jih pred peko zavijete, za extra slane jih potresete z grobo osljo za zeliščne z mešanico zmletih suhih zelišč, za sezamove jih pred peko ptresete s sezamom za moakove velja isto.



Katarina Učakar

Dober recept



Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev