Grisini palčke
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Alen Anzelc
Vrsta jedi: prigrizek
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 3 jedilna žlica olivno olje
- - makova semena
- 2 jedilna žlica sol
- - sezamova semena
- 275 ml voda
- 500 g moka
- 1 kos zavitek suhega kvasa
- - groba morsak sol
- - zelišča
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 5571 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 636 |
Navodila za pripravo
Moko stresemo v posodo in na sredini naredimo jamico v katero zlijemo toplo vodo in vanjo nadrobimo kvas. Pustimo 20 minut da vzhaja nato pa dodamo še sol, olivno olje in dobro premesimo. Testo pustimo vzhajati 45 minut. Nato ga razvaljamo na debelo in narežemo trakove. Trakove potrsemo z grobo soljo, sezamom ali makom ter raznimi zelišči po okusu. Pečemo 15 minut na 200 stopinjah da dobimo hrustljave grisini palčke.
Isto recepturo lahko uporabite za več različnih grisinov v eni peki. Zavite dobite tako da jih pred peko zavijete, za extra slane jih potresete z grobo osljo za zeliščne z mešanico zmletih suhih zelišč, za sezamove jih pred peko ptresete s sezamom za moakove velja isto.
Katarina Učakar
Dober recept