Hrustljavi mehiški senviči
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Ana Kristanc
Vrsta jedi: prigrizek
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 3 jedilna žlica paradižnikovih pelatov
- 1 mala čebula
- 1 pest naribanega sira
- 8 toast rezin
- 60 g rdečega fižola iz konzerve
- 1 pest koruze iz konzerve
- 1 majhna konzerva tune
- 2 čajna žlica pekoče čili omake
- 1/2 manjše rdeče paprike
- 1 jedilna žlica kisle smetane
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2522 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 824 |
Navodila za pripravo
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Na raven pekač položimo peki papir in po njem razmažemo 2 žlici olivnega olja. Vsak toast kruh pomažemo po olju in ga nato obrnemo okrog - tako bo na obeh straneh dobil malce olja kar bo povzročilo bolj hrustljav končni toast. Po tako pooljenih tastih potresemo malce sira. Takšen toast položimo v pečico za toliko časa da postane lepe zlato rjave barve - kakšnih 15 minut.
Medtem na 2 žlicah olja popražimo na drobno narezano čebulo. Ko postane malce rumena ji dodamo na drobno narezano papriko. Vse skupaj malce pražimo da se paprika spusti. Taki dodamo tuno iz konzerve ( olje odlijemo ven ), koruzo, fižol, čilijevo omako in pelate. Vse skupaj še začinimo s poprom in soljo. Kuhamo dokler vsa tekočina ne izpari. Nato dodamo kislo smetano še malce zavremo in odstavimo.
Takšno omako nadevamo na 4 toast kruhe, ter jih pokrijemo z ostalimi polovičkami toastov. Sendviče lahko po želji pred postrežbo razpolovimo.
Takšne lahko postrežete tudi kot glavno jed poleg raznih solat.