Moja kuhinja:

Jajce na oko



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: prigrizek

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 čajna žlica ocvirkov
  • 1 kos jajce (ali več)
  • 1 ščepec začimb (bazilika, origano,..)

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3596

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 717

Navodila za pripravo

Na ponev damo ocvirke in počakamo, da se stopijo. Nanj ubijemo jajce (ali več). Solimo po potrebi in okusu.
1. verzija: Ko jajce zakrkne, beljak razrežemo z vilicami in obrnemo, ter pečemo do konca. Damo na krožnik in postrežemo.
2. verzija: Kar je beljaka okoli rumenjaka poizkusimo previdno odstraniti, da se rumenjak ne razlije. Posujemo z začimbami, katere vam najbolj pašejo. Damo na krožnik in ponudimo.

K jajcu paše kruh.

Kako naredimo jajce je odvisno od okusa posameznika. Začimbe lahko uporabimo tudi v 1. verziji, 2. verzijo pa lahko naredimo brez začimb.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev