Moja kuhinja:

Komarčkova pita


Komarčkova pita
Komarčkova pita
Komarčkova pita
Komarčkova pita

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: prigrizek

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 jedilna žlica olivnega olja
  • 2 kos listnatega testa
  • 3 kos gomolj komarčka
  • 250 g slanine
  • 250 g ricotta sira

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1682

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 605

Navodila za pripravo

Na olivnem olju prepražimo čebulo, da postekleni zraven dodamo pražiti na koščke narezano slanino pa se popeče,nato še dodamo na 1 cm debelo narezane gomolje komarčka in posolimo po okusu. Ko se vse dobro prepraži in skoraj čisto zmehča, damo v drugo posodo da se shladi. Nato dodamo ricotta sir in jajce. Listnato testo razvijemo damo polovico nadeva razmažemo nato listnato testo iz vsake strani prepognemo navznoter da nadev ne more zleti iz testa in zavijemo kot rulado. Isto naredimo z drugim testom nato testo prepikamo in namažemo s stepenim jajcem. Damo v naprej segreto pečico na 200°C za 30 min.

Ponudimo kot samostojno predjed ali kot prigrizek. Seveda mora biti hladno.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev