Kuhan kostanj
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: klavdija hiti
Vrsta jedi: prigrizek
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: čisto lahek
Količina: 6
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Sestavine
- 1 kg kostanja
- 2 čajna žlica soli
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3858 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 893 |
Navodila za pripravo
Kostanj damo v posodo z vodo, solimo in kuhamo še 1h, potem ko zavre, na srednjem ognju. Po približno 45min poizkusimo kostanj, če je že kuhan, tako se lahko čas kuhanja podaljša ali skrajša. Ko je kuhan vodo odcedimo in ponudimo. Lupimo še tople, saj se lažje lupijo. Najlažje jih jemo tako, da jih prerežemo čez pol in pojemo meso kostanja (lahko si pomagamo z malo žličko).