Moja kuhinja:

Limonina marmelada s sladkim janežem



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: prigrizek

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 kg jabolk
  • 650 g želirnega sladkorja
  • 6 jedilna žlica temnega ruma
  • 4 neškopljene limone
  • 4 zvezde sladkega janeža
  • 1 jedilna žlica arome cimeta

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2457

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 605

Navodila za pripravo

2 limone izsočimo, 2 limonama pa odstanimo lupinico in semena in narežemo na koščke (lupinice dveh limon damo kuhat skuhaj z jabolki). Jabolke narežemo na krhlje ali pa jih naribamo. Na jabolka zlijemo sok obeh limon. Vse skupaj damo v posodo.
Na malem ognju počasi začnemo z kuhanjem, dodajamo sladkor in čisto malo vode in vmešamo aromo cimeta. Marmelada naj se kuha zelo počasi nekje 2ure na malem ognju.
Marmelado napolnite v pasterizirane kozarce in na vrhu vsake nalijte še žlico temnega ruma.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev