Limonina marmelada s sladkim janežem
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Andreja Pucelj
Vrsta jedi: prigrizek
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 kg jabolk
- 650 g želirnega sladkorja
- 6 jedilna žlica temnega ruma
- 4 neškopljene limone
- 4 zvezde sladkega janeža
- 1 jedilna žlica arome cimeta
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 2457 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 605 |
Navodila za pripravo
2 limone izsočimo, 2 limonama pa odstanimo lupinico in semena in narežemo na koščke (lupinice dveh limon damo kuhat skuhaj z jabolki). Jabolke narežemo na krhlje ali pa jih naribamo. Na jabolka zlijemo sok obeh limon. Vse skupaj damo v posodo.
Na malem ognju počasi začnemo z kuhanjem, dodajamo sladkor in čisto malo vode in vmešamo aromo cimeta. Marmelada naj se kuha zelo počasi nekje 2ure na malem ognju.
Marmelado napolnite v pasterizirane kozarce in na vrhu vsake nalijte še žlico temnega ruma.