Nadevane bučke
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Tamara Habjanič
Vrsta jedi: prigrizek
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- olje
- 1 bučka
- 100 g feta sira
- 1/2 čebule
- sol, poper
- 1 ščepec mlete bazilike
- malo kisle smetane
- 1 debela rezina slanine
- 50 g edamca
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3074 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 889 |
Navodila za pripravo
Čebulo posteklenimo na malo olja, nato dodamo na majhne kocke narezano slanino. Slanino popečemo. Bučko prerežemo in izdolbemo meso, ki ga drobno sesekljamo. Edamec naribamo, feto zdrobimo z vilicami. Sira zmešamo, dodamo pečeno slanino in čebulo, primešamo narezano meso bučke, solimo, popramo in dobro premešamo. Z nadevom nadevamo bučko, potresemo s sesekljano baziliko in na vrh dodamo žlico kisle smetane. Bučke zapečemo v pečici, da zlato porjavijo. Pa dober tek!