Moja kuhinja:

Ocvrti melancani s sezamom



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: prigrizek

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 jajce
  • 2 skodelici moke
  • 1 melancan
  • 3 skodelice krušnih drobtin in sezama (pol-pol)
  • sol in olje (za cvrtje)

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 8276

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 534

Poglej video

Navodila za pripravo

Melancan olupimo, mu odrežemo pecelj in ga narežemo na 0.5 - 1 cm debele kolobarje. Nasolimo jih iz obeh strani in polagamo na pladenj. Pustimo pol ure, da se izloči sok.

Obrišemo jih s papirnato brisačko. Jajce vtepemo, pripravimo drobtine s sezamom in moko. Melancane spaniramo v moki, nato v jajcu in na koncu še v drobtinah. Dobro stisnemo skupaj z dlanmi, da se ne lušči dol.

Olje segrejemo in rezine ocvremo. Pečene polagamo na papirnato brisačko, da se odcedijo.

Primerni za samostojni prigrizek ali kot priloga.

Dober tek!





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev