Ocvrti sir z baziliko
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Tamara Habjanič
Vrsta jedi: prigrizek
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- drobtine
- jajca
- sol
- mleta bazilika
- maščoba za cvrtje
- poljubni sir
- moka
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 4516 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 894 |
Navodila za pripravo
Sir narežemo na cca 5-8 mm debele rezine. Jajce dobro zmešamo, solimo in mu dodamo mleto baziliko. Kose sira povaljamo naprej v moki, jajcih, drobtinah in še enkrat v moki in v drobtinah. Maščobo dobro segrejemo. Paniran sir damo v vročo maščobo in na hitro ocvremo do zlate barve. Odcedimo na papirnatih brisačkah in takoj postrežemo.