Moja kuhinja:

Opečen kruh s štorovkami in poširanim jajcem


Opečen kruh s štorovkami in poširanim jajcem
Opečen kruh s štorovkami in poširanim jajcem
Opečen kruh s štorovkami in poširanim jajcem
Opečen kruh s štorovkami in poširanim jajcem

Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: prigrizek

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: čisto lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



sestavine

  • 1 kos jajce
  • pest prevretih štorovk
  • malo česna, peteršilja, popra in soli
  • 1 jedilna žlica masla
  • 1 kos črnega kruha
  • 1 jedilna žlica kisle smetane
  • pol manjše čebule

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3116

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 561

Navodila za pripravo

Štorovke očistimo in prevremo v slanem kropu. Na olju popražimo čebulo, dodamo štorovke, česen in peteršilj. Popramo, solimo in nekaj minut pražimo. Na koncu primešamo malo kisle smetane in premešamo.

Kruh popečemo v ponvi, v kateri smo stopili malo masla, da se hrustljavo zapeče. Jajce pripravimo tako, da v vrelo vodo, na zmanjšanem ognju ubijemo jajce. Pustimo nekaj minut (2-3 minute), da beljak zakrkne.

Na kruh naložimo pražene štorovke, na vrh pa položimo poširano jajce.

Dober tek!

jajce , kruh , gobe


Karmen Mlinar

Katja, tvoje navodilo za poširano jajce se bere tukaj čisto enostavno, ampak meni do sedaj še ni uspelo. Je kakšna finta (menda kis), pomembna temperatura vode, jajca?

Katja Turk

Hm, ne znam prav svetovati, ker se nisem nič pozanimala preden sem se spravila delat... vedela sem, da gre v vrelo vodo in tako sem naredila - piskrček, pol vode, malo soli, ko so se začeli delat mehurčki (malo manj kot 100 stopinj) sem notr ubila jajce...Ogenj na najmanj in takoj, ko je zakrknil beljak, to je blo 2-3 minute, sem ga previdno vzela ven (res, da je bilo nekaj beljaka razpršenega okoli, ampak to sem pač odstranila)..potem je voda že vrela, pa sem ogenj dala na najmanj in enako prirpavila še eno takšno jajce. Meni je uspelo čisto brez problema, sem pa opazila, da dajejo kis tud v vodo ali pa kakšne modelčke, da se ne razleze...



Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev