Opečen kruh s štorovkami in poširanim jajcem




Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Katja Turk
Vrsta jedi: prigrizek
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: čisto lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
sestavine
- 1 kos jajce
- pest prevretih štorovk
- malo česna, peteršilja, popra in soli
- 1 jedilna žlica masla
- 1 kos črnega kruha
- 1 jedilna žlica kisle smetane
- pol manjše čebule
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 3396 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 628 |
Navodila za pripravo
Štorovke očistimo in prevremo v slanem kropu. Na olju popražimo čebulo, dodamo štorovke, česen in peteršilj. Popramo, solimo in nekaj minut pražimo. Na koncu primešamo malo kisle smetane in premešamo.
Kruh popečemo v ponvi, v kateri smo stopili malo masla, da se hrustljavo zapeče. Jajce pripravimo tako, da v vrelo vodo, na zmanjšanem ognju ubijemo jajce. Pustimo nekaj minut (2-3 minute), da beljak zakrkne.
Na kruh naložimo pražene štorovke, na vrh pa položimo poširano jajce.
Dober tek!
Karmen Mlinar
Katja, tvoje navodilo za poširano jajce se bere tukaj čisto enostavno, ampak meni do sedaj še ni uspelo. Je kakšna finta (menda kis), pomembna temperatura vode, jajca?
Katja Turk
Hm, ne znam prav svetovati, ker se nisem nič pozanimala preden sem se spravila delat... vedela sem, da gre v vrelo vodo in tako sem naredila - piskrček, pol vode, malo soli, ko so se začeli delat mehurčki (malo manj kot 100 stopinj) sem notr ubila jajce...Ogenj na najmanj in takoj, ko je zakrknil beljak, to je blo 2-3 minute, sem ga previdno vzela ven (res, da je bilo nekaj beljaka razpršenega okoli, ampak to sem pač odstranila)..potem je voda že vrela, pa sem ogenj dala na najmanj in enako prirpavila še eno takšno jajce. Meni je uspelo čisto brez problema, sem pa opazila, da dajejo kis tud v vodo ali pa kakšne modelčke, da se ne razleze...