Palačinke s fižolovo pasto polnjene s pikantno repo




Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: damjana zgonec
Vrsta jedi: prigrizek
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: lahek
Količina: 4
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Za pripravo palačink potrebujemo
- 1 kos jajce
- 1 ščepec soli
- 50 g moke
- 1 dcl mleka
- 1 ščepec rdeče mlete paprike
- 1 ščepec popra
- 1 ščepec kajenskega popra
- 1 skodelica kuhanega stročjega fižola
Nadev - kuhana pikantna repa
- 1 kos čebula
- 3 jedilna žlica olja
- 1 jedilna žlica mletega česna
- 1 jedilna žlica soli
- 25 dag kisle narezane repe
- 1 čajna žlica črnega popra
- 1 ščepec rdeče parike
- 1 kos inčun
okrasitev
- 1 kos kuhano korenje (narezano na kolobarje)
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 2057 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 520 |
Priprava nadeva
Priprava nadeva:
Čebulo in inčun sesekljamo in pražimo, da postane čebula zlato rjava, dodamo mlet česen in sol, črn in kajenski poper ter mleto papriko. Premešamo in dodamo kislo repo. Kuhamo 40 minut na blagem ognju. Lahko dodamo tudi malo vode.
Priprava palačink
Priprava:
Jajce zmešamo s soljo, mleto papriko in poprom, dodamo moko in mleko. Premešamo in dodamo fižolovo pasto (stročji fižol in kajenski poper zmiksamo v blenderju v tekočo pasto). Spečemo na malo olja. Nadevamo s pikantno repo in okrasimo s korenjem.
Dober tek!
Chefov nasvet:
Kot nadev lahko uporabite tudi kuhano zelje ali krompir.