Moja kuhinja:

Pečene sirove mrežice & čolnički



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: prigrizek

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 3 jedilna žlica olivnega olja
  • 1 kos sira
  • xx kos kruhkov
  • 3 ščepec sladke rdeče paprike

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2265

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 715

Navodila za pripravo

Pekač obložimo s peki papirjem, pečico segrejemo na 200 °C.

Vzamemo sir po svojem okusu, ki se lepo topi in hrustljavo zapeče. (srednje masten). Posebno dober okus pečenih sirovih mrežic ima dimljeni sir.

Sir naribamo in ga razporedimo po pekaču. Ne prevelikih kupčkov, a še dovolj narazen, da na koncu dobimo posamezne kose oz zastavice. Začinimo s sladko papriko. (ni nujno, lahko pa uporabimo katerokoli drugo začimbo, odvisno za kakšen sir smo se odločili)

Pečemo 10 minut oz. do zlato-rjave barve. Pečeno vzamemo iz pekača in ohladimo.

Pečene sirove mrežice uporabimo kot dekoracijo k prigrizkom, obloženim kruhkom, namazom, juham, prilogam.

KRUHOVI ČOLNIČKI
Po zgornjih navodilih pripravimo sirove mrežice.
Narežemo kruh ga pokapljamo z olivnim oljem in ga na hitro zapečemo (10 minut) v prej ogreti pečici. Pečene kruhke dekoriramo s pečenimi sirovimi mrežicami.

Pa veliko zabave in dober tek.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev