Moja kuhinja:

PICA CALZONE-PREPOGNJENA



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: prigrizek

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • malo sira
  • malo soli
  • 1 rdeča paprika
  • malo šampinjonov
  • 15 dag ŠUNKE V OVITKU
  • malo pasiranega paradižnika
  • začimb e za pico

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 6178

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 656

Navodila za pripravo

TESTO:
OSNOVNI RECEPT
250 g moke, 250 g polnozrnate moke,2 žlički soli, žlica olja, žlica medu, 2 dcl mleka

V posodo za mešanje damo moko,sol, olivno olje, kvas in žlico medu. Pri tem pazimo, da se kvas in sol ne dotikata. Vse to zalijemo s toplim mlekom in z mešalnikom za mešanje testa gnetemo 6 minut s presledki, da vmes testo počiva. Potem damo testo iz posode na pomokano površino in gnetemo še naprej dokler testo ni čisto gladko. Testo namažemo z repičnim oljem in damo v vrečko ter za par ur v hladilnik ali čez noč pustimo v njem. Razdelimo ga na več delov in naredimo več manjših ali večjih pic po želji. Razvaljamo kot kaže slika vsak kos posebej. naoljimo pekač in gor postavimo testo. Najprej ga namažemo s paradižnikom, ki smo ga zmešali z začimbami za pico,soljo. Gor položimo šunko v ovitku, sir in papriko ter šampinjone.Zavijemo, da izgleda kot hlebček in na konceh premažemo z jajcem in fajn s prsti stisnemo.Premažemo z ostalim jajcem in pečemo na 180 stopinj celzija 20 min.

Dober tek!!!!!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev