Moja kuhinja:

Pica polžki



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: prigrizek

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 jedilna žlica sladkorja
  • 1 jedilna žlica olivnega olja
  • 1 čajna žlica soli
  • 350 g namenske moke za kvašeno testo
  • 1 kos cela kocka svežega kvasa
  • 2 dcl tople vode
  • 250 g šunke
  • 250 g edamca
  • 2 skodelica kečapa
  • 1 čajna žlica mešanice začimb za pico

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 14935

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 701

Navodila za pripravo

Testo: v skledo damo moko sol in sladkor ter dobro z žlico premešamo potem dodamo olivno olje in toplo vodo v kateri smo raztopili kvas.
Vse dobro premešamo in pregnetemo da dobimo gladko testo, ki odstopi od sklede. Testo naj počiva 30 min.
Potem testo razvaljamo tako tako kot za jabočni zavitek oz. malo debelejše. Po testu namažemo kečap, posujemo z začimbami, malo potresemo sira, nato obložimo z šunko in povrhu še enkrat sir. Konce vse štiri kraje zavihnemo in zvijemo v rulado. Potem vzamemo zelo oster nož in začnemo rezati rulado na 2 cm debele konce, ki jih polagamo na pekač obložen s peki papirjem. Damo peč v naprej segreto pečico na 250°C za 15 min oz. dokler ne porumenijo.

Trik: Če nož naoljimo z olivnim oljem lažje režemo rulado in se na nož testo ne prijema.

To jed lahko imate kot predjed, prigrizek za zabave ali pa kot samostojno jed na otroških zabavah saj otroci to obožujejo.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev