Moja kuhinja:

Pica z jurčki



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: prigrizek

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: čisto lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Testo

  • 15 dag moke (+po potrebi)
  • 1 čajna žlica sladkorja
  • 1 ščepec soli
  • skoraj dcl tople vode
  • nekaj jedilna žlica olivnega olja
  • četrt kos kvasa

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4257

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 550

Navodila za pripravo testa

Naredimo kvasni nastavek - kvasu primešamo sladkor, kakšno žlico moke in vodo. Počakamo, da malce naraste. Tačas preostali moki vmešamo sol in olje in prilijemo kvasni nastavek. Dobro zgnetemo testo, da postane čisto gladko. Po potrebi dodamo moko, a le toliko, da je testo mehko, a se ne prijema več prstov.

Pustimo ga vzhajati 1 uro. Recept je napisan za eno pico, okrogel pekaček premera 30cm.

Navodila za sestavo pice

Jurčke očistimo, operemo in nahitro prevremo v osoljeni vodi. Odcedimo jih. Mezgi primešamo začimbe (bazilika, origano, mleti česen, odvisno od mezge - malo soli ali sladkorja).

Pekaček rahlo naoljimo in hlebček testa previdno in počasi raztegnemo po pekaču (ne zbijemo ga preveč, raztegnemo že v rokah najprej). Po testu namažemo mezgo, po njej razporedimo šunko, posujemo s sirom in nato obložimo po želji. Prekuhane jurčke le potresemo po vrhu.

Pico pečemo v vnaprej ogreti pečici na najvišji možni temperaturi. Jaz sem jo pekla na 270 stopinjah 10 minut.

Dober tek!

Chefov nasvet:

Testo naj res dovolj dolgo vzhaja, lahko tudi dlje in ga vmes premesimo. Če vzhaja pol ure ali sploh nič, ne bo tako rahlo in lepo naraslo kot sicer ;)

pica , kvas , jurčki




PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev