Moja kuhinja:

Pičiči s tremi omakami



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: prigrizek

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 čajna žlica limonin sok
  • 1 čajna žlica sladkorja
  • 1 dcl olivnega olja
  • 1 čajna žlica soli
  • 500 g mehke moke
  • 2 dcl kisle smetane
  • 5 g kvasa
  • 3 dcl mlačne vode
  • 20 dag sir trapist ali gavda
  • 10 dag salse
  • 1 jedilna žlica hrena
  • 2 jedilna žlica Gorčica z gorčičnimi zrni
  • 1 jedilna žlica majoneze

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 20764

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 686

Navodila za pripravo

V posodo damo moko in na sredino naredimo vdolbino. Vanjo nadrobimo kvas, dodamo sladkor in 1 dcl mlačne vode. Kvas premešamo s sladkorjem in pustimo 10 min, da kvasec naraste, potem dodamo še sol, mlačno vodo in vse skupaj gnetemo na roko ali z mešalcem za testo. Dodamo še olivno olje, ki naj bo zelo kvalitetno, zaradi okusa. Olje ne damo direktno na kvas, ker maščoba lahko nevtralizira delovanje kvasa. Gnetemo tako dolgo, da testo odstopi od sten posode. Na dotik mora biti voljno, ne pretrdo. Hlebček namažemo z olivnim oljem, ga damo nazaj v posodo, pokrijemo in pustimo vzhajati na toplem 30 min.
Pretresemo ga na pomokano površino in razvaljamo v tanek krog, debeline cca 0,5cm. Premažemo z olivnim oljem in potresemo z naribanim sirom. Pečemo na temperaturi 220 C cca 15 min, oziroma dokler ni zlato rumene barve. Vzamemo iz pečice počakamo 10 min in razrežemo z rezilom za pizze na manjše kose.
Tri posodice napolnimo z tremi različnimi omakami.
1. Salsa, pikantna po želji
2. Kislo smetano zmešamo s hrenom in posolimo
3. Gorčico z gorčičnimi zrni zmešamo z majonezo, soljo in limoninim sokom.

Ponudimo kot predjed ali prigrizek ob kartah in kozarčku dobrega vina.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev