Moja kuhinja:

Pirhi



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: prigrizek

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 2 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 10 kos jajce (ali več)
  • - trave, rože
  • - lupine rdeče čebule
  • - najlonke
  • - sukanec

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1680

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 446

Navodila za pripravo

Jajca, če so domača očistimo, če so umazana, če so kupljena ni potrebno. Najlonko odrežemo na 5cm širok trak tako, da dobimo obroč. Obroč na nasprotnih straneh prerežem, da dobim 2 pravokotnika, ki pa morata biti dovolj velika, da lahko zavijemo vanju jajce. Takih pravokotnikov naredimo več. Pravokotnik položimo na mizo, damo gor rože, trave,... nanje položimo jajce. Vse vogale najlonke primemo in stisnemo. Parkrat zavrtimo in pazimo, da ne zdrobimo jajčne lupine. Na delu, kjer zavijemo tik ob jajcu zavijemo s sukancem in zavežemo (dobrodošla pomoč). Jajca polagamo v posodo v kateri je lupina rdeče čebule in voda. Notri lahko damo tudi jajce, ki ni zavito v najlonko. Jajca zavremo in kuhamo 15min. Ko je kuhano še toplim odstranimo najlonko tako, da jo prerežemo in odstranimo tudi travo, to naredimo zato, da se trava ne prilepi na pirhe. Speremo pod vodo, da je popolnoma čisto in osušimo. Pirhi so narejeni.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev