Moja kuhinja:

Pita s pršutom, sirom in dateljni



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: prigrizek

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 2 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 lista listnatega (cca 250 g vsak list)
  • 5-6 debelih rezin kuhanega pršuta (cca 300 g)
  • 7-8 rezin sira - 200 g (po možnosti kozjega)
  • 25-30 dateljnov (cca 200 g)
  • 1 jajce za premaz

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2546

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 448

Navodila za pripravo

En list testa razvaljamo na velikost pekača. Nanj položimo pršut cca 1 -2 cm od roba. Čez pršut damo sir. Čez sir naložimo dateljne (za količino se odločimo, glede na to, kako sladko hočemo), v obliki mreže. Na vrh položimo drugi list testa tako, da je za 1-2 cm manjši od spodnjega. Robove spodnjega zavihamo navzgor, da pito zapremo. Premažemo s stepenim jajcem. Testo na več mestih prebodemo z nožem, na sredini pa naredimo malo večjo luknjico, da lahko para uhaja.
Pečemo pri 200 C približno 30 min.
Pito lahko jemo toplo ali pa hladno.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev