Pita s pršutom, sirom in dateljni
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: stane korošec
Vrsta jedi: prigrizek
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 2 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 2 lista listnatega (cca 250 g vsak list)
- 5-6 debelih rezin kuhanega pršuta (cca 300 g)
- 7-8 rezin sira - 200 g (po možnosti kozjega)
- 25-30 dateljnov (cca 200 g)
- 1 jajce za premaz
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3770 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 782 |
Navodila za pripravo
En list testa razvaljamo na velikost pekača. Nanj položimo pršut cca 1 -2 cm od roba. Čez pršut damo sir. Čez sir naložimo dateljne (za količino se odločimo, glede na to, kako sladko hočemo), v obliki mreže. Na vrh položimo drugi list testa tako, da je za 1-2 cm manjši od spodnjega. Robove spodnjega zavihamo navzgor, da pito zapremo. Premažemo s stepenim jajcem. Testo na več mestih prebodemo z nožem, na sredini pa naredimo malo večjo luknjico, da lahko para uhaja.
Pečemo pri 200 C približno 30 min.
Pito lahko jemo toplo ali pa hladno.