Moja kuhinja:

Poletno obložena pica



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: prigrizek

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • nekaj žlic paradižnikove omake
  • 1-2 jajci
  • 20 dag sira
  • 1,5 dl vode
  • nekaj rezin bučk
  • 1 žličko soli
  • malo origana
  • 1 žličko sladkorja
  • 450 g bele moke
  • malo popra po želji
  • nekaj listov drobnjaka
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 20 dag poljubnih svežih salam
  • malo sveže bazlike
  • 1 svež paradižnik
  • 2 sveža feferona
  • 1 strok nasekljanega česna

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2420

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 587

Navodila za pripravo

Kvas zdrobimo v posodi in mu dodamo 1,5 dl vode, sladkor in zmešamo. Damo na toplo, da malo vzhaja.

Pripravimo moko in olje, ter dodamo vzhajan kvas in sol ter dodobra zmešamo, da dobimo testo. Testo damo na toplo in ga pustimo vzhajati 1 uro. Nato ga razvaljamo ter obložimo kot je prikazano na sliki ali poželji.

Pečemo v pomaščenem pekaču, v prej dobro ogreti pečici na 200 stopinj, 20 do 25 minut.

Malo pred koncem pečenja dodamo jajco, ki smo jo posebej spekli, popoprali in solili.

Pico razrežemo, jo po želji še prelijemo s paradižnikovo omako in postrežemo.
Pa dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev