Moja kuhinja:

Pregrešne Valentinke



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: prigrizek

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 40 dag moke
  • malo sladkorja
  • 0.5 dcl olivnega olja
  • malo soli
  • 10 dag mozarelle
  • malo čilija (po želji ni nujno)
  • 1.5 dcl VODE
  • 5 dag gorgonzola sira
  • 4 žlice mleka
  • 1 kocko kvasa cca 4.5 dag
  • 1.5 dcl domače paradižnikove omake z zelišči
  • 20 dag domače šunke
  • 10 dag pršuta
  • 3 dag suhe salame
  • 30 dag naribanega sira
  • 1 lonček oliv z mandlji
  • 3 žlice koruze
  • 1 žlička tartufov
  • 1 manjši por
  • 2 žlici kisle smetane zmešane z žlico hrena

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2370

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 696

Navodila za pripravo

Zamesimo mehko kvašeno testo iz moke, vode, olivnega olja, kvasnega nastavka (mleko, sladkor, kvas, pustimo da malo naraste) in soli. Testo se ne sme lepiti na roke, in mora biti gladko in voljno. Vzhajamo ga na toplem cca. 30 minut.
Dva pekača namažemo z olivnim oljem in iz testa oblikujemo štiri srca. Testo namažemo s paradižnikovo omako v kateri so zelišča: origano, bazilika, timijan, šetraj. Vsako srce nadevamo z drugim nadevom po želji in okusu. Kombinacije nadevov so neskončne.

Jaz sem uporabila naslednje nadeve, ki jih vidite na slikah. Prvi vsebuje: narezan por, šunka, sir, smetana s hrenom in olive. Drugi vsebuje: šunka, mozarella, gorgonzola, koruza, olive. Tretji vsebuje: sir, tartufi, suha sajama, olive. Četrti vsebuje: sir, pršut, olive, čili.
Pečemo v vnaprej ogreti pečici na 220 stopinj, cca. 10 minut, ali do zlato rjave barve testa.
Ko so pice pečene jih položimo na ravno podlago, razrežemo in degustacija se prične. Pri nas ni ostalo nič. Dober tek.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev