Moja kuhinja:

Prigrizki z olivami



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: prigrizek

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • olive
  • 500 g moke
  • 2 dcl mleka
  • 1 jajce
  • 1 kocka kvasa
  • sol, sezam, origano
  • pasirana skuta

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2504

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 492

Poglej video

Navodila za pripravo

V skledo nasujemo moko in naredimo jamico, v katero nadrobimo kvas. Dodamo čajno žličko sladkorja in malo mlačnega mleka. Pustimo, da kvas vzhaja. Moko ob robu posode posolimo, dolijemo še mleka in zgnetemo testo. Testo naj vzhaja vsaj pol ure. Vzhajano testo razvaljamo 1 cm na debelo in izrežemo kroge, ki imajo približno 3 cm premera. Namažemo jih s stepenim jajcem, s prstom na sredino naredimo vdolbinico, v katero damo žličko pasirane skute. V vsako, na sredino pritisnemo olivo. Posipamo še z origanom ali sezamom. Pečemo v pečici na 200 stopinjah, nekje pol ure. Na pečene prigrizke lahko dodamo malo kečapa, so še boljši.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev