Moja kuhinja:

Riževe miške s tuno



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: prigrizek

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • malo peteršilja
  • sol, poper
  • 150 g riža
  • 150 g sira trapist
  • 200 g tune iz konzerve
  • 2 jajci
  • 3 stroke česna
  • 5 žlic moke

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3199

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 663

Navodila za pripravo

Riž skuhamo! Kuhanega odcedimo in operemo z mrzlo vodo!
V skledo damo tuno, nariban sir, jajci, na drobno sesekljan česen in peteršilj in tri žlice moke! Malo posolimo in popopramo ter premešamo!
Nato dodamo še riž in dve žlici moke! Dobro premešamo!
V ponev vlijmo olje in ga zagrejemo! Miške oblikujemo z žlico! V šalčko nalijte malo olja in vanj potopite žlico saj se bodo miške lažje oblikovale in se ne bodo prilepile na žlico! Nato jih pečite na ogretem olju, dokler ne dobijo lepo rjavo barvo! Med pečenjem jih pogosteje obračajte!
Pečene položite na krožnik na katerem je papirnata servieta, da popivna odvečno maščobo!
Zraven ponudimo solato ali rdečo peso!

Dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev