Riževe miške s tuno
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Janja Kristan
Vrsta jedi: prigrizek
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- malo peteršilja
- sol, poper
- 150 g riža
- 150 g sira trapist
- 200 g tune iz konzerve
- 2 jajci
- 3 stroke česna
- 5 žlic moke
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 3199 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 663 |
Navodila za pripravo
Riž skuhamo! Kuhanega odcedimo in operemo z mrzlo vodo!
V skledo damo tuno, nariban sir, jajci, na drobno sesekljan česen in peteršilj in tri žlice moke! Malo posolimo in popopramo ter premešamo!
Nato dodamo še riž in dve žlici moke! Dobro premešamo!
V ponev vlijmo olje in ga zagrejemo! Miške oblikujemo z žlico! V šalčko nalijte malo olja in vanj potopite žlico saj se bodo miške lažje oblikovale in se ne bodo prilepile na žlico! Nato jih pečite na ogretem olju, dokler ne dobijo lepo rjavo barvo! Med pečenjem jih pogosteje obračajte!
Pečene položite na krožnik na katerem je papirnata servieta, da popivna odvečno maščobo!
Zraven ponudimo solato ali rdečo peso!
Dober tek!