Slivovi cmoki
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: Janja Kristan
Vrsta jedi: prigrizek
Čas priprave: katerikoli
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- malo soli
- 1 jajce
- 2 žlici sladkorja
- 4 srednje veliki krompirji
- 2 žlici skute
- 5 žlic moke
- 7-10 sliv
- 3 žlice margarine
- 4 žlice drobtin
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 2464 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 567 |
Navodila za pripravo
Krompir skuhamo. Hladnega naribamo v posodo, mu dodamo skuto, jajce, moko, 1 žlico margarine ter malo posolimo. Zgnetemo testo. ( Lahko skuhamo tudi tri krompirje in dodamo eno do dve žlici skute več ). Testo razvaljamo v en podolgovat svaljek, ki ga narežemo na 6 do 10 kosov, odvisno kako velike cmoke želimo. Vsak kos oblikujemo v krog v katerega potisnemo slivo ( lahko uporabimo tudi drugo sadje ). V lonec vlijemo vodo in pustimo da zavre. V vročo vodo damo cmoke in kuhamo približno 10 do 20 minut. Cmoki so kuhani takrat ko plavajo na površju vode. Pripravimo še posip iz drobtin. V ponev damo dve žlici margarine, ko se raztopi dodamo drobtine ter dve žlici sladkorja premešamo.
Kuhane cmoke povaljamo v drobtinah, nato jih vzamemo iz ponve in damo na krožnik. Cmoke posujemo z ostalimi drobtinami. Ponudimo.
Dober tek!