Moja kuhinja:

Smrekovi vršički in ozkolistni trpotec v medu



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: prigrizek

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 skodelica medu
  • 1 skodelica smrekovih vršičkov
  • 1 skodelica ozkolistnega trpotca

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 5101

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 800

Navodila za pripravo

Pripravimo lahko na 2 načina:

1. V en kozarec za vlaganje damo smrekove vršičke, ter napolnimo z medom, v drug kozarec pa damo ozkolistni trpotec in napolnimo z medom, ter neprodušno zapremo s pokrovčkom. Pustimo, da se namaka 3 tedne na temnem mestu ali lahko obsije kozarce jutranje sonce, vmes večkrat obrnemo. Po treh tednih precedimo vsebino obeh kozarcev in jo združimo.

2. V en kozarec damo tako smrekove vršičke kot trpotec, ter zalijemo z medom, ter neprodušno zapremo s pokrovčkom. Pustimo, da se namaka 3 tedne na temnem mestu ali lahko obsije kozarce jutranje sonce, vmes večkrat obrnemo. Po treh tednih precedimo vsebino.

Tako izvleček iz vršičkov kot tudi izvleček iz trpotca je dober za grlo. Trpotec je dolg, vendar ga ne režemo, ampak ga moramo natrgati.

Približna poraba: na 2 kozarca vršičkov gre 1 kozarec medu.
Volumen vršičkov in trpotca se zmanjša.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev