Moja kuhinja:

Solata iz morskih sadežev na polnozrnatem kruhku



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: prigrizek

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 jedilna žlica limonin sok
  • 200 g morskih sadežev
  • 3 jedilna žlica olivnega olja
  • 1 čajna žlica česna (svež ali v prahu)
  • 1 čajna žlica peteršilja
  • 1 čajna žlica limonine lupinice
  • 4 kos polnozrnatega toasta
  • 4 čajna žlica tatarske omake

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2279

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 759

Navodila za pripravo

Morske sadeže damo v mrzlo vodo segrevamo do vrenja in pustimo vreti še 10min, odcedimo, damo na ponev in rahlo prepražimo, da se posuši. Dodamo česen in limonino lupinico. Prepraženo damo v drugo posodo, malo ohladimo, dodamo olje, limonin sok in peteršilj. Vse skupaj zmešamo. Z modelčkom izrežemo iz toasta srce, gor nadevamo solato, pritisnemo, da stoji skupaj, odstranimo modelček tako, da dobimo stolpič, spodaj kruh zgoraj solata. Vse skupaj rahlo poškropimo z olivnim oljem, dodamo žličko tatarske omake in postrežemo.
Solata je lahko dobra predjed pri valentinovi večerji. Če izrežemo iz toasta srčke so primerni prav zanjo. Prav tako lahko damo solato v del toasta iz katerega smo izrezali srce in tako porabimo manj kosov toasta.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev