Šparglji na žaru
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi neprimerno vsebino

Naloži pdf
Chef: klavdija hiti
Vrsta jedi: prigrizek
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 1 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 10 kos šparglji
- 10 kos panceta
Preračunaj količine :
![]() |
1/4 |
![]() |
![]() |
1/3 |
![]() |
![]() |
1/2 |
![]() |
![]() |
1 |
![]() |
![]() |
x2 |
![]() |
![]() |
x3 |
![]() |
|
Št. ogledov: 3036 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 719 |
Navodila za pripravo
Šparglje očistimo, odtrgamo oleseneli del stebla in olupimo. Lupimo jih od vrha navzdol. Damo jih v vodo z vrhovi v isto smer in kuhamo 10min. Kuhane vzamemo iz vode in pustimo, da se malo ohladijo. Ko jih lahko primemo z roko jih ovijemo s panceto in polagamo na žar ali ponev. Če je steblo debelo ali dolgo uporabimo več pancete. Pečemo, dokler se paceta ne zapeče lepo rjavo. Poberemo iz žara ali ponve na krožnik in ponudimo.