spomladanski zavitek
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Maja Lilija
Vrsta jedi: prigrizek
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 jajčni rumenjak
- 1 kos cvetače
- 1/2 kos čebule
- 100 g listnato testo
- 1 jedilna žlica masla
- 1 jajce
- 3 jedilna žlica špinače
- 1 manjši zrezek (ribica)
- 1 manjši korenček
- 1 sol, poper, koper
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2736 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 795 |
Navodila za pripravo
Prigrizek za dve osebi.
Čebulo na drobno nasekljamo in jo zlatorjavo prepražimo. Dodamo na tanke trakce narezano svinjsko meso in ga malo prepražimo. Solimo, popramo in zalijemo z 1dl vode. Pokrijemo in dušimo 10 minut. Če vode zmanjka jo še malo dolijemo. Po 10-ih minutah dodamo cvetačo in nastrgan korenček. Na koncu dodamo koper.
Maslo raztopimo in damo nanj špinačo. Pustimo da "vreje" 3 minute. Ugasnemo in odstavimo iz ognja.
Listnato testo odtalimo in ga razvaljamo v obliko kroga. NE tako kot sem ga jaz:) Na eno polovico položimo meso z zelenjavo in pokapljamo z špinačo. Zvijemo v klobaso, obvezno prešpikamo z vilicami in narežemo na kose. Vsak kos namažemo z jajčnim rumenjakom (tako čisto malo, glih toliko da se lepo zapečejo). V predhodno ogreti pečici pečemo 15 minut na 200°C.
Postrežemo hladne z kosi jajce ter ob kozarčku, dveh rujnega:)