Moja kuhinja:

spomladanski zavitek



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: prigrizek

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 jajčni rumenjak
  • 1 kos cvetače
  • 1/2 kos čebule
  • 100 g listnato testo
  • 1 jedilna žlica masla
  • 1 jajce
  • 3 jedilna žlica špinače
  • 1 manjši zrezek (ribica)
  • 1 manjši korenček
  • 1 sol, poper, koper

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2736

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 795

Navodila za pripravo

Prigrizek za dve osebi.

Čebulo na drobno nasekljamo in jo zlatorjavo prepražimo. Dodamo na tanke trakce narezano svinjsko meso in ga malo prepražimo. Solimo, popramo in zalijemo z 1dl vode. Pokrijemo in dušimo 10 minut. Če vode zmanjka jo še malo dolijemo. Po 10-ih minutah dodamo cvetačo in nastrgan korenček. Na koncu dodamo koper.

Maslo raztopimo in damo nanj špinačo. Pustimo da "vreje" 3 minute. Ugasnemo in odstavimo iz ognja.

Listnato testo odtalimo in ga razvaljamo v obliko kroga. NE tako kot sem ga jaz:) Na eno polovico položimo meso z zelenjavo in pokapljamo z špinačo. Zvijemo v klobaso, obvezno prešpikamo z vilicami in narežemo na kose. Vsak kos namažemo z jajčnim rumenjakom (tako čisto malo, glih toliko da se lepo zapečejo). V predhodno ogreti pečici pečemo 15 minut na 200°C.

Postrežemo hladne z kosi jajce ter ob kozarčku, dveh rujnega:)





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev