Moja kuhinja:

Sushi Maki



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: prigrizek

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 250 g riž Basmati
  • 4 kos alge Nori
  • 20 ml riževega kisa
  • 5,2 g paste Wasabi
  • 10 ml sojine omake
  • 250 g dimljenga lososa
  • 4 kos palčke rakovega mesa
  • 4 kos podolgovato narezane kumare
  • 1 kos bambusove rogoznice za zvijanje

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2079

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 697

Navodila za pripravo

Riž skuhamo v slani vodi 15- 20 min. Medtem pripravimo kumaro prerežemo jo po dolgem odstranimo semenje in narežemo na 1 cm vzdolžne rezine. Rakove palčke kuhamo v sopari 20 - 30 min. Ko je riž kuham dodamo rižev kis,dobro premešamo in ohladimo. Pripravimo list na bambusovo rogoznico in damo na vsak list po 180g riža, ga razporedimo in na koncih pustimo od 1 - 1,5 cm prostora da za lahko zavijemo oz. da se sprime skupaj in ne razpade. Na riž damo po širini lista kumaro, 2 rakove palčke in malo lososa in zvitek zvijemo kot kažejo slike. Na drugo algo pa lahko damo kumaro zavito v lososa in zavijemo. Ko vse alge porabimo jih narežemo na na 6-8 kosov in damo v hladilnik za 2 uri.

Zraven pa ponudimo omako za namakanje sojino omako in Wasabi pasto zmešamo skupaj.

Ta recept je za 4 osebe.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev