Moja kuhinja:

Švicarski prigrizek



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: prigrizek

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 kos kruha po želji
  • 1 ščepec cesna v prahu
  • 1 kos Fromage gras à pâte molle au lait thermisé (mehak sir)
  • 1 pest grozdja
  • 1 pest orehov

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1451

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 487

Navodila za pripravo

1. Potresemo česen po kruhu in ga dobro popečemo. Serviramo s sirom, ki mora biti prej vsaj 3 ure na sobni tempraturi.

Dober tek!


Kaj pa je tako zanimivega na tem siru? To je poseben sir, ki prihaja iz francoskega dela Švice in sezona zanj je samo v jesenskih dneh. Posebnost je v shranjevanju - shranjujo ga samo v malih lesenih posdicah, ki so narejene iz smrekovega lesa, kar mu da posebno aromo in okus. Sir je po okusu izreden, ampak ima pa tudi močno aromo, ki lahko marsikoga odvrne od te specialitete :)

Če ste pa navdušeni nad siri, potem pa je to izkušnja, ki je ne smete zamuditi!


Okusno je tudi, če na sir narežete 2 stroka česna, 50ml belega vina, popoprate, vse skupaj nato zavijete v aluminijasto folijo in pečete 20-30 minut na 180°C. Servirate s kruhom ali krompirjem in seveda kozarcem belega vina!





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev