Moja kuhinja:

Taquitosi (piščančji)



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: prigrizek

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1/2 skodelica olja
  • 250 g piščančjih prs brez kosti in kože
  • 180 g kisle smetane
  • 20 g naribanega Chedar sira
  • 8 kos majhnih koruznih tortilj
  • 1 kos Kupljene salsa (pikantne omake)

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3986

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 804

Navodila za pripravo

V loncu na srednje močnem ognju dušimo piščanca v lastnem soku, da se nam lepo zmehča. Med dušenjem dodamo malo vode. Meso lahko vzamemo tudi iz piščančje juhe, ki smo jo skuhali za kosilo. Ko se meso poduši odstavimo.
Piščančje meso razrežemo na manjše kose. To lahko naredimo z dvema vilicama. Nato ga razkosanega damo v skledo in mu dodamo naribanega chedar sira ter skupaj zmešamo.
V ponvi za palačinke na nizki temperaturi za 10 sekund z vsake strani pogrejemo tortilje, da postanejo mehke. Nato nadevamo tortilje. Na rob vsake tortilje damo meso in sir ter zvijemo tortiljo kot palačinko. Zvite tortilje prebodemo z zobotrebci, da se nam ne odprejo.
V ponvi segrevamo olje na srednji temperaturi približno 4 minute. V segreto olje damo tortilje - taquitose in jih cvremo na srednji temperaturi približno 6 minut z obeh strani.
Taquitose damo iz ponve in s papirnatimi brisačami z njih poberemo maščobo in jih posušimo. Zraven ponudimo salso ali/in kislo smetano za polnejši okus. Kot prilogo pa lahko ponudimo tudi pečen krompir. Dober tek.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev