Tatarski biftek
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Dagmar Čehovin
Vrsta jedi: prigrizek
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 čebula
- šopek peteršilja
- 4 jedilna žlica oljčnega olja
- sol in poper
- 3 stroki česna
- 400 g 3x mletega mesa za biftek
- 1 žlica gorčice
- 1 čajna žlica tabaska
- 1 čajna žlica vloženih kaper
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2787 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 782 |
Navodila za pripravo
Mesu za biftek odstranimovse žilice in maščobo ter 3x zmeljemo. Posebej nasekljamo peteršilj, čebulo, česen in kapre. Damo v posodo z mesom, dodamo oljčno olje sol in poper ter tabasko po okusu. Vse dobro premešamo. Biftek je dober, če počiva vsaj 12 ur v hladilniku, nato ga postrežemo na popečenem toastu.