Moja kuhinja:

Triki za trdo in mehko kuhana jajca



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: prigrizek

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 0,5 dcl vode
  • 1 čajna žlička soli
  • jajca -količina po želji
  • 1 čajna žlička kisa

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2535

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 664

Navodila za pripravo

Jajca položimo nežno v vrelo vodo za tri minute. Vodi dodamo sol in kis, ki bosta poskrbela da lupina ne bo počila in se bodo jajca olupila zelo hitro. Po treh minutah jajca prelijemo z mrzlo vodo in olupimo. Tako bomo dobili mehko kuhana jajca.

Za trdo kuhana jajca postopek ponovimo, le da jajca kuhamo vsaj 10 minut.

Veselo kuhanje!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev