Tunini topli kruhki s sirom
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Mateja Vrbinc Beton
Vrsta jedi: prigrizek
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 5 jedilna žlica olivnega olja
- 1 skodelica tune (večja konzerva)
- 1 kos francoska baget
- 1 skodelica paradižnikove mezge
- 1 skodelica naribanega dimljenega sira
- 1 skodelica mocarele
- 3 ščepec origana
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 5497 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 812 |
Navodila za pripravo
Pekač obložimo s peki papirjem, pečico segrejemo na 200 °C.
Kruh narežemo in na hitro popečemo (v pečici ali v tolsterju), in ga razporedimo po pekaču. Nakapljamo z olivnim oljem.
Tuno (tisto iz konzerve ocedimo) in pomešamo med paradižnikovo mezgo ter naložimo na kruhke.
Sir naribamo. Mocarelo narežemo na drobne koščke.
Na polovico kruhkov naložimo sir, na drugo polovico mocarelo.
Vse posujemo z origanom.
Kruhke pečemo v prej ogreti pečici 15 do 20 minut.