Moja kuhinja:

Valentinova piza za dva



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: prigrizek

Čas priprave: več kot 1 ura

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 kos čebule
  • 0,3 dcl olja
  • 1 ščepec soli
  • 1 kos jajce
  • 500 g moke
  • 2 kos paradižnika
  • 10 g suhega kvasa
  • 100 g šunke ali kuhanega pršuta
  • 100 g mozarele
  • 50 g suhih paradižnikov
  • 1 kos paprike
  • 50 g zmrznjenih jurčkov
  • 2 dcl vroče vode

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 1949

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 642

Navodila za pripravo

Priprava testa za pizo je res enostavna: moko presejemo v posodo, dodamo suh kvas in prilijemo toplo vodo. Testo lahko zmešamo ročno ali pa v mešalniku, sestavine se morajo lepo povezati v kepo, ki mora biti vlažna in mehka. Testo mora vzhajati najmanj 15 minut, nato pa ga še enkrat močno premesimo in oblikujemo hlebčke, ki jih pokrijemo s plastično folijo, da se ne presušijo.
Medtem ko testo vzhaja ogrejemo pečico na 250 stopinj Celzija, oziroma na največjo temperaturo, ki jo premore naša pečica.
Sedaj pripravimo sestavine, ki jih bompo nadevali na pizo.
Svež paradižnik očistimo pešk in ga narežemo na drobno, ravno tako sesekljamo sušen paradižnik in ga primešamo v omako, ki jo solimo, popramo in dodamo origano. Na olivnem olju ali maslu prepražimo jurčke, jih posolimo in ohladimo.Narežemo čebulo na koleščke in papriko na lističe. Razvlečemo testo in ga damo na pekač ali piza ponev. Na testo enakomerno porazdelimo paradižnikovo omako, obložimo pizo s majnimi koščki šunke, sira in na to dodamo čebulne obročke in gobe. Pizi lahko dodamo tudi treviški radič, kapre ali slanino in ji vdahnemo osebno noto. Pizo pečemo 5 do 10 minut ji dodmo jajce inga rahlo zapečemo. Ko je pečena naj pod prtičem počiva tri minute. Okrasimo s srčki paradižnika in nesemo pico pred televizor, kjer s skupaj z dragim nazdravimo valentinčku.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev