Moja kuhinja:

Velikonočni prigrizki



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: prigrizek

Čas priprave: 20 minut ali manj

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 5 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 2 jajci
  • malo svežega peteršilja
  • 100 g skute
  • 2 žlici smetanovega hrena
  • nekaj redkvic
  • 1 par kranjskih klobas
  • nekaj rezin polnozrnatega kruha
  • 1 hruško
  • nekaj rezin kuhane šunke
  • malo svežega hrena

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4082

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 948

Navodila za pripravo

Šunko skuhamo ali uporabimo že pripravljeno svežo šunko ( salamo ).
Skuhamo tudi jajčka, jih ohladimo in narežemo.

V vrelem kropu skuhamo tudi kranjske klobase okoli 20 minut.

Medtem pripravimo kruhke z namazom.

V posebni skledici zmešamo skuto in hren. Z nadevom namažemo kruhke in jih oblikujemo v ovčke. Desertne krožnike okrasimo s peteršiljevimi listi, ki jih postavimo kot travo.

Kranjske klobase še tople narežemo in jih nadevamo na krožnike.
Hruške prerežemo na polovico. Dodamo jajčke, redkvice, ki jih poljubno okrasimo.

Dodamo še svež nariban hren in ga potrosimo na krožnik.
Zraven ponudimo še ostale velikonočne jedi.

Pa dober tek!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev