Velikonočni prigrizki
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Tina Jan
Vrsta jedi: prigrizek
Čas priprave: 20 minut ali manj
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 5 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 2 jajci
- malo svežega peteršilja
- 100 g skute
- 2 žlici smetanovega hrena
- nekaj redkvic
- 1 par kranjskih klobas
- nekaj rezin polnozrnatega kruha
- 1 hruško
- nekaj rezin kuhane šunke
- malo svežega hrena
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 4082 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 948 |
Navodila za pripravo
Šunko skuhamo ali uporabimo že pripravljeno svežo šunko ( salamo ).
Skuhamo tudi jajčka, jih ohladimo in narežemo.
V vrelem kropu skuhamo tudi kranjske klobase okoli 20 minut.
Medtem pripravimo kruhke z namazom.
V posebni skledici zmešamo skuto in hren. Z nadevom namažemo kruhke in jih oblikujemo v ovčke. Desertne krožnike okrasimo s peteršiljevimi listi, ki jih postavimo kot travo.
Kranjske klobase še tople narežemo in jih nadevamo na krožnike.
Hruške prerežemo na polovico. Dodamo jajčke, redkvice, ki jih poljubno okrasimo.
Dodamo še svež nariban hren in ga potrosimo na krožnik.
Zraven ponudimo še ostale velikonočne jedi.
Pa dober tek!