Zavitek s sladkega zelja
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Majda Gomboc
Vrsta jedi: prigrizek
Čas priprave: več kot 1 ura
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 kos čebula
- - nadev
- 1 jedilna žlica kisle smetane
- 1 ščepec soli
- 1 kos jajce
- 1 ščepec popra
- 0,5 dcl vode po potrebi
- 1 jedilna žlica parmezana
- 3 ščepec popra zelo okusen je belipoper
- 1 dcl olja
- - preliv
- 100 g masla ali margarine
- 2 dcl mleka
- - vlečeno testo
- 300 dag mehke moke
- 0,5 dcl radenske
- 1 kos glava zelja
- 1 ščepec kumine
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 11411 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 977 |
Navodila za pripravo
Zavitek s sladkega zelja.
Naribamo glavo zelja. V ponvi na maslu ali margarini popražimo čebulo, praženi čebuli dodamo naribano zelje. Maslo lahko zamenjamo z zaseko ali pa dodamo ocvirke. Med praženjem zelje posolimo, popopramo dodamo ščepec kumine. Pražimo približno pol ure. Zelje shladimo.
Za vlečeno testo nasujemo v skledo moko, sol, olje, radensko in vodo. S teh sestavin zgnetemo gladko testo. Testo mora biti zelo gladko zgneteno, da se nam lepo vleče. Biti mora prožno in ne pretrdo. Testo naj počiva najmanj eno uro.
Na testo naložimo zelje in zavijemo. Pečemo ga v pečici pri 180 0 C eno uro.
Preliv pripravimo s stepenega jajca, soli, kisle smetane, parmezana, popra in mleka.
Zelje lahko popražimo tudi dan preden ga potrebujemo, isto vlečeno testo.
Če boste gostom ponudili tri vrste zavitka jabolčni, skutin in zeljev vam jamčim, da bo zeljevega zmanjkalo najprej.