Žolca
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Majda Gomboc
Vrsta jedi: prigrizek
Čas priprave: pooočasna kuharija
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 3 kos jajca
- 2 ščepec muškatnega oreščka
- 0,5 kos čebule
- 1 čajna žlica celega popra
- 3 kos svinjske noge ali repki
- 0,5 kg govejih kosti
- 0,3 kg kokoši, ni nujno
- 1 jušna zelenjava:korenje,zelena, por, čebula, česen, koleraba, lovorjev list
- 1 jedilna žlica coli
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3996 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 855 |
Navodila za pripravo
Žolca
V največji lonec damo kuhat svinjske noge, goveje kosti, lahko tudi mali mesa,če imamo tudi lahko kuro. Dodamo jušno zelenjavo, solimo popopramo in kuhamo na malem ognju tri ure. Ko je svinjsko meso kuhano,tako da gre samo od kosti. Juho odcedimo. Ločimo meso od kost, naložimo v posodo meso, kuhano jajce, korenje in zalijemo z odcejeno juho.
Po vrhu potresemo z poprom.
To je samostojna jed, postrežemo jo z narezano čebulo in kisom.