Moja kuhinja:

Žolca



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: prigrizek

Čas priprave: pooočasna kuharija

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 3 kos jajca
  • 2 ščepec muškatnega oreščka
  • 0,5 kos čebule
  • 1 čajna žlica celega popra
  • 3 kos svinjske noge ali repki
  • 0,5 kg govejih kosti
  • 0,3 kg kokoši, ni nujno
  • 1 jušna zelenjava:korenje,zelena, por, čebula, česen, koleraba, lovorjev list
  • 1 jedilna žlica coli

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 3996

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 855

Navodila za pripravo

Žolca
V največji lonec damo kuhat svinjske noge, goveje kosti, lahko tudi mali mesa,če imamo tudi lahko kuro. Dodamo jušno zelenjavo, solimo popopramo in kuhamo na malem ognju tri ure. Ko je svinjsko meso kuhano,tako da gre samo od kosti. Juho odcedimo. Ločimo meso od kost, naložimo v posodo meso, kuhano jajce, korenje in zalijemo z odcejeno juho.
Po vrhu potresemo z poprom.
To je samostojna jed, postrežemo jo z narezano čebulo in kisom.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev