Moja kuhinja:

Ajdovi krapi



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: pooočasna kuharija

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 150 ml kisle smetane
  • 400 g ajdove moke
  • 100 g pšenične moke
  • 1 jajce
  • 6 dcl vročega kropa
  • sol ščep
  • Nadev :
  • 600 g skute -bohinjske
  • 3 pesti pšeničnega zdroba
  • sol ,

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 4099

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 465

Navodila za pripravo

Ajdovo moko stresemo v skledo in poparimo z vročo vodo, premešamo in ohladimo. Dodamo jajce sol in pšenično moko. Zamesimo testo. Z okroglim obodom izrežemo kroge in jih nadevamo s skuto. Stisnemo robove. Krape damo kuhati v vročo vodo 10 do 12 minut. H kuhanim krapom ponudimo svinjsko pečenko, ali jih zabelimo z drobtinicami in maslom, ter potresemo s sladkorjem.
Nadev:
Skuto zmešamo s kislo smetano, solimo in dodamo zdrob ter jajce. Dobro premešamo. Počiva naj 30 minut, da zdrob naraste.





PODOBNI RECEPTI


Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev