Moja kuhinja:

Ajdovi žganci



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • - sol
  • - ocvirki
  • 200 g bele moke
  • 400 g ajdove moke
  • 3 l vode

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2992

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 1074

Navodila za pripravo

Belo in ajdovo moko presejemo in zmešamo. Stresemo jo v slan krop. Na sredini z kuhalnico naredimo luknjico, da voda lahko vre čez. Kuhamo 25 minut. Odcedimo in vodo prihranimo. Moko dobro zmešamo in zalivamo z vodo, v kateri se je moka kuhala. Z vilico narežemo žgance in jih zabelimo z ocvirki.
DOBER TEK!





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev