Ajdovi žganci
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: špela debevc
Vrsta jedi: priloga
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- - sol
- - ocvirki
- 200 g bele moke
- 400 g ajdove moke
- 3 l vode
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 2992 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 1074 |
Navodila za pripravo
Belo in ajdovo moko presejemo in zmešamo. Stresemo jo v slan krop. Na sredini z kuhalnico naredimo luknjico, da voda lahko vre čez. Kuhamo 25 minut. Odcedimo in vodo prihranimo. Moko dobro zmešamo in zalivamo z vodo, v kateri se je moka kuhala. Z vilico narežemo žgance in jih zabelimo z ocvirki.
DOBER TEK!