AJDOVI ŽGANCI
Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko
Celo galerijo poglej tukaj.
Prijavi neprimerno vsebino
Naloži pdf
Chef: Anton Vengust
Vrsta jedi: priloga
Čas priprave: do 45 minut
Zahtevnost: srednje lahek
Količina: 1
[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]
Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)
- 1 krompir
- 1 sol
- 1/2 kg ajdove moke
- 2 l vode
- 1 domači ocvirki
Preračunaj količine :
1/4 |
1/3 |
1/2 |
1 |
x2 |
x3 |
|
Št. ogledov: 3349 |
Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 839 |
Navodila za pripravo
V loncu zavremo 2 litra osoljene vode in dodamo olupljen krompir.Ajdovo moko stresemo v krop,da nastane kepa.Z ročajem kuhalnice naredimo 2 do 3 cm široko luknjo in lonec pokrijemo.Žgance počasi kuhamo približno 30 – 40 min .Vodo odlijemo in žgance z vilico nadrobimo v večjo skledo.
Zabelimo jih z domačimi ocvirki.