Moja kuhinja:

Ajdovi žganci s pečeno slanino



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • 1 jedilna žlica olja
  • 1 ščepec soli
  • 5 dag masla
  • 2 dcl kisle smetane
  • 500 g ajdove moke
  • 10 dag prekajene slanine v kosu

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 2849

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 643

Navodila za pripravo

Zavremo 1, 5 l vode, jo solimo. Ko močno vre, stresemo vanjo ajdovo moko in počakamo, da jo voda popolnoma prekrije in se ajdova moka sprime v kepo. Na sredino naredimo s kuhalnico 2-3 cm široko odprtino in pustimo kuhati 30 min. Vodo odlijemo, vendar jo 2 dcl zadržimo. Žgance zmešamo, vendar so ponavadi v sredini zelo suhi, zato dolijemo vodo, ki smo jo prej zadržali. Dolijemo jo toliko, da so ravno prav pocasti.. Malo počakamo, potem jih zajamemo s kuhalnico in z vilicami strgamo na drobno s kuhalnice. Na stoplenem maslu in olju scvremo na rezine narezano slanino, jo poberemo ven iz masti in na to isto mast stresemo žagance in jih na hitro premešamo. Serviramo na krožnik na sredino damo žlico kisle smetane, okoli pa potresemo s popečeno slanino. Lahko jemo kot samostojno jed ali prilogo.





Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev