Moja kuhinja:

Ajdovi žganci s praženimi jurčki



Si tudi ti skuhal/spekel takšno jed? Naloži sliko

Celo galerijo poglej tukaj.

Prijavi

Prijavi neprimerno vsebino

Delimano

Naloži pdf

Delimano

Dodaj Chefa med priljubljene

Delimano

Dodaj recept med priljubljene



Chef:

Vrsta jedi: priloga

Čas priprave: do 45 minut

Zahtevnost: srednje lahek

Količina: 1

[ Št. glasov: 0 / Prijavi se, da lahko glasuješ. ]



Naslov skupine sestavin (npr. testo, krema, ...)

  • * sol
  • 1 l VODE
  • 2 stroka česna
  • 2 jedilna žlica peteršilja
  • * sol in poper
  • 2 jajci
  • 1 šalotka
  • 300 g ajdove moke
  • 1 skodelica suhih jurčkov

Preračunaj količine :

Delimano

1/4

Delimano
Delimano

1/3

Delimano
Delimano

1/2

Delimano
Delimano

1

Delimano
Delimano

x2

Delimano
Delimano

x3

Delimano

Delimano

Preračunaj!

Delimano

Št. ogledov: 5764

Št. dolpotegnjenih pdf-ov: 492

Navodila za pripravo

Vodo solimo in zavremo. Ko zavre vanjo stresemo moko, da nastane kepa in pustimo vreti. V nastalo kepo naredimo 2 cm široko luknjo in pokrito kuhamo 20 minut. Kuhano kepo odstavimo in ohladimo, odlijemo vodo in jo spravimo za kasneje. Ajdovo kepo premešamo, če so presuhi dodamo še vodo katero smo odlili. Žgance drobimo z vilicami.

Jurčke čez noč namočimo v vodi.
Čebulo prepražimo, dodamo jurčke, česen, sol in poper. Pražimo 15 minut. Jajci stepemo in vlijemo med jurčke ter polijemo po žgancih.

**DOBER TEK**



Milly Hančič

Dobro kosilo v tem letnem času....



Za popolno kuharsko izkušnjo



Uporabljamo piškotke
Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje
Dovoli piškotke
Več informacij o piškotkih in zavrnitev